Actualitat
-
L’INCAVI aconsegueix incorporar dues noves varietats tradicionals al Potencial vitícola Català
Es tracta de les varietats Carinyena roja i Verdiell, que a partir d'ara podran ser afegides a la llista de varietats vinificables
- 05/07/2023
-
Balcells: "Els vins de viticultura heroica son un tresor a difondre"
El Concurs Mundial de Vins Extrems, que organitza CERVIM i premia els vins elaborats en condicions extremes, se celebra enguany el 28 i 29 de setembre a la Vall d'Aosta (Itàlia), i les inscripcions estaran obertes fins el 5 del mateix mes
- 03/07/2023
-
En el marc del pla #HoritzóINCAVI2025 i del programa de recerca aplicada #Oenotria-INCAVI2030 una de les línies prioritàries és la recuperació de varietats patrimonials catalanes
- 29/06/2023
-
L’INCAVI promocionarà conjuntament amb les DO la notorietat del vi català
L'operatiu amb les DO també ha servit per explicar les novetats de l'INCAVILAB amb el pla pilot de recollida de mostres en origen
- 15/06/2023
-
La jornada, que s’ha fet a través de la plataforma Teams, ha comptat amb més de 300 inscrits, la majoria elaboradors, que han pogut plantejar dubtes i inquietuds
- 14/06/2023
-
Noves tècniques enològiques per reduir la presència de sulfits i microorganismes en el vi
L'Ultra Alta Pressió d'Homogeneïtzació es mostra eficaç en la reducció de sulfits i l'eliminació de llevats contaminants com Brettanomyces
- 08/06/2023
-
Es tracta d'un joc interactiu per a donar a conèixer el vi català entre els assistents
- 07/06/2023
-
L’INCAVI mostra l’efectivitat de tenir sota control digital la disponibilitat hídrica de la vinya
Amb les dades obtingudes amb els projectes Hidrovinya i Regvallcorb, iniciats el 2018, l'Institut Català de la Vinya i el Vi, ha pogut determinar relacions entre la humitat del sòl i el potencial hídric de la planta com a base per a una digitalització gradual de la viticultura
- 07/06/2023
-
L'INCAVI implementarà tecnologia blockchain en l'auditoria dels Vins de Finca Qualificada l'any 2024
Aquest nou sistema dotarà al consumidor de garanties de procedència, producció i sostenibilitat del vi. El projecte s’ha plantejat per a que sigui escalable en un futur a tot el sistema d’elaboració de vi de Catalunya.
- 06/06/2023
-
Del 5 al 9 de juny, l’Institut Català de la Vinya i el Vi presentarà diversos projectes innovadors davant del fòrum internacional de l'OIV que enguany se celebra a Jerez de la Frontera (Cadis)
- 02/06/2023
-
L'INCAVI organitza una jornada pràctica sobre la mineralitat en els vins
La mineralitat és un atribut present i, fins i tot, característic en alguna tipologia de vins catalans, però amb força complexitat.
La sessió, dirigida als tastadors del Panel de Tast Oficial de Vins de Catalunya, ha estat impartida per la Dra. Elvira Zaldívar, experta en mineralitat- 31/05/2023
-
També es durà a terme un tast que vincula el paisatge botànic amb les aromes del vi
- 30/01/2023
-
La resiliència als efectes del canvi climàtic i la recuperació de varietats, els principals temes que es treballen conjuntament
- 27/01/2023
-
Es presenta el nou INCAVI LAB, un dels laboratoris més avançats d’Europa
La inversió destinada a millorar la maquinària i la tecnologia de l’INCAVI LAB permet doblar la capacitat analítica dels dos laboratoris de Vilafranca i Reus i quintuplicar el volum de producció de llevats autòctons, situant el laboratori a un nivell equiparable amb els més avançats d’Europa.
- 25/01/2023
-
Presentació de les noves solucions INCAVI LAB
Serà el dimecres, 25 de gener, a les 10h a Vinseum (Vilafranca del Penedès)
- 18/01/2023
Total de pàgines: 15