Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Denominació d'Origen Catalunya


Descripció

Logo de la Denominació d'Origen Catalunya
Postal de la Denominació d'origen Catalunya

El vi forma part de la tradició i la història de Catalunya. Tant pel que fa a la geografia com al clima, existeix una diversitat multiforme en els seus vins que troba en l'acció humana una unitat que els distingeix.

Les varietats comunes conformen la identitat d'aquesta Denominació d'Origen que aplega bona part dels territoris de conreu de vinya del nostre país.

La DO Catalunya es defineix per la voluntat de potenciació de la qualitat i d'augment de les opcions de comercialització, amb una menció que és sinònim de feina ben feta en els principals mercats internacionals.

La diversitat de varietats de raïm autoritzades afavoreix l'experimentació, tant en el camp com en el celler. Per això, la DO Catalunya és considerada una Denominació d'Origen innovadora.

S'hi elaboren vins negres potents, d'aroma franca i intensa, molt equilibrats. Els vins blancs són, en general, lleugers i molt fruitats. Els rosats i els licorosos tradicionals, misteles, rancis i dolços naturals completen l'oferta d’aquesta DO.

 

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Catalunya
Passeig Sunyer, 4-6
43202 Reus
Tel: 977 32 81 03
Fax: 977 32 13 57
www.do-catalunya.com

Consell regulador

Adreça, telèfon, fax, direcció electrònica i web:

Fitxa

Superfície de vinya inscrita 747,92 hectàrees (*)
Viticultors inscrits 38 (*)
Cellers inscrits 24 (*)
Llista de cellers 
Producció de vi emparat en hectolitres 480.102,35 hectolitres (*)
Varietats (blanques) Albarinho, Chardonnay, Chenin blanc, Garnatxa blanca, Gewurztraminer, Macabeu o viura, Malvasia o subirat parent, Malvasia de Sitges o malvasia grossa, Moscatell de gra gros o d'Alexandria, Moscatell de gra petit o d'Alexandria, Parellada (montonenc, montonega), Pedro Ximénez, Picapoll blanc, Riesling, Sauvignon blanc, Subirant parent, Sumoll blanc,Vinyater, Viognier i Xarel·lo (cartoixà, pansal, pansa blanca, pansa rosada).
Varietats (negres)

Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Garnatxa peluda, Garnatxa roja (Garnatxa gris), Garnatxa tinta o lladoner, Garnatxa tintorera, Merlot, Monestrell o garrut, Petit Verdot, Picapoll negre, Pinot noir, Samsó (crusilló,carigane,carenyena o mazuela), Sumoll negre, Syrah, Trepat i Ull de llebre.

 Font: INCAVI i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen (2015)

(*) DO Catalunya: La DO Catalunya, a més dels cellers que té inscrits en exclusiva, també té cellers d'altres Denominacions d'Origen que al mateix temps estan inscrits a la DO Catalunya i que per tant, són els que al final donen les xifres de la producció de vi amparat d'aquesta DO. Els valors totals de les dades de la DO Catalunya són: Superfície (43.655,08ha), Viticultors (6.127), Cellers (211)La producció de vi amparat de la DO Catalunya ho és del total de cellers inscrits en aquesta DO (en exclusiva i no exclusiva).  

Plec de condicions


Data d'actualització: 31.03.2016