Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Denominació d'origen Conca de Barberà


Descripció

Logo de la Denominació d'Origen Conca de Barberà
Postal de la Denominació d'origen Conca de Barberà

L'Abadia de Poblet i l'Orde dels Templers constitueixen les arrels històriques d'aquesta zona de tradició vinícola. Els cellers modernistes, coneguts com les catedrals del vi, conformen el seu patrimoni cultural.

Aquesta comarca, envoltada de muntanyes i travessada pel riu Francolí, gaudeix d'un microclima mediterrani amb influència continental que provoca diferències de temperatura entre el dia i la nit. Els sòls estan formats per l'acció erosiva del riu.

Geografia i clima s'alien a la Conca de Barberà per dotar-la d'òptimes condicions per al conreu de la vinya.

La frescor és la qualitat més rellevant dels vins de la Conca de Barberà.

Els rosats elaborats amb la varietat autòctona Trepat doten de personalitat singular aquesta zona.

De la Conca de Barberà procedeix un dels vins blancs més prestigiosos, elaborat amb chardonnay. Les varietats macabeu i parellada donen vins consistents i lleugers.

Pel que fa als negres, elaborats amb garnatxa negra, ull de llebre i trepat, són sedosos i suaus.


Consell Regulador de la Denominació d'Origen Conca de Barberà
Torre del Portal de Sant Antoni
c/ de la Volta, 2
43400 Montblanc
Tel.: 977 92 69 05
Fax: 977 92 69 06
www.doconcadebarbera.com
cr@doconcadebarbera.com

Consell regulador

Adreça, telèfon, fax, direcció electrònica i web:

Fitxa

Superfície de vinya inscrita 3.500 hectàrees
Viticultors inscrits 870
Cellers inscrits 21
Llista de cellers 
Producció de vi emparat en hectolitres 5.764,39 hectolitres
Varietats (blanques) Chardonnay, Chenin, Garnatxa blanca, Macabeu, Moscatell de gra petit, Moscatell d'Alexandria, Parellada i Sauvignon blanc
Varietats (negres) Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Garnatxa negre, Merlot, Monastrell, Pinot noir, Samsó, Syrah, Trepat i Ull de llebre

Font: INCAVI i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen (2015)

 

Plec de condicions


Data d'actualització: 31.03.2016