Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Costers del Segre


Descripció

Logo de la Denominació d'Origen Costers del Segre
Postal de la Denominació d'origen Costers del Segre

El territori de Costers del Segre abasta terrenys de les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobìrà, el Segrià, l'Urgell, el Pla d'Urgell, les Garrigues, la Noguera i la Segarra. S'hi distingeixen set subzones: Raïmat, Segrià, Pallars, les Garrigues, Vall de Riu Corb, Artesa de Segre i Urgell.

El contrast tèrmic del clima continental s'accentua amb una insolació elevada i una pluviositat escassa. Cada subzona presenta diferències climàtiques i de sòl, i paisatges que conjuguen muntanya i pla.

El nexe dels Costers del Segre és el caràcter del seus viticultors i la tecnologia de primera línia, moderna i innovadora.

Els negres de cabernet sauvignon, pinot noir, merlot i ull de llebre encapçalen la diversitat de vins que s'hi elaboren. Són potents, equilibrats i estructurats.

Els rosats d'ull de llebre, merlot i cabernet sauvignon són frescos i fruitosos.

Els blancs són clàssics, elaborats amb macabeu, xarel·lo i parellada, o moderns, de chardonnay, sauvignon blanc o riesling. Part de la producció de raïm blanc es destina sobretot a l'elaboració de cava.


Consell Regulador de la Denominació d'Origen Costers del Segre

Complex de la Caparrella, 97
25192 Lleida
Tel.: 973 26 45 83
Fax: 973 26 45 83
www.costersdelsegre.es
secretari@costersdelsegre.es

Consell regulador

Adreça, telèfon, fax, direcció electrònica i web:

Fitxa

Superfície de vinya inscrita 4.212 hectàrees
Viticultors inscrits 515
Cellers inscrits 44
Llista de cellers 
Producció de vi emparat en hectolitres 32.105 hectolitres
Varietats (blanques) Albarinho, Chardonnay, Chenin, Garnatxa blanca, Gewurztraminer, Macabeu, Malvasia o subirat parent, Moscatell de gra gros o d'Alexandria, Moscatell de gra petit , Moscatell d'Alexandria, Parellada, Riesling, Sauvignon blanc, Viognier i Xarel.lo.
Varietats (negres) Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Garnatxa tinta, Garnatxa tintorera, Garnatxa negre, Mazuela o samsó, Merlot, Monastrell o morastrell, Petit Verdot, Pinot noir, Samsó, Syrah, Trepat i Ull de llebre.

Font: INCAVI i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen (2015)

 

Plec de condicions


Data d'actualització: 31.03.2016