Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Denominació d'Origen Empordà


Descripció

Logo de la Denominació d'Origen Empordà
Postal de la Denominació d'Origen Empordà

El mar i la muntanya formen un paisatge de duresa harmònica, on la vinya creix a menys d'un pam de terra per evitar que la tramuntana se l'endugui.

El clima és mediterrani, amb influències de vents humits del sud i freds del nord, hiverns moderats i estius calorosos però temperats per les brises. La insolació és elevada i la pluviositat notable. Els terrenys són pobres i àcids, amb bon drenatge i idonis per la producció de vins de qualitat.

Empúries és considerada tradicionalment com la porta d'entrada per on els grecs van introduir el conreu de la vinya a la península.

Predominen els rosats, elaborats amb carinyena, garnatxa negra i lledoner. Són fruitats, frescos, moderats i molt gustosos.

Els negres s'elaboren amb garnatxa o cabernet sauvignon i són fruitats i lleugers. Els blancs, elaborats amb macabeu, parellada, xarel·lo, chardonnay, garnatxa blanca són frescos i saborosos.

La garnatxa de l'Empordà és un vi dolç excepcional, típic de la zona, càlid i sedós.

 

 

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà
Av. Marignane, 2
17600 Figueres
Tel.: +34 972 50 75 13
Fax: +34 972 51 00 58
www.doemporda.cat
info@doemporda.cat

Consell regulador

Adreça, telèfon, fax, direcció electrònica i web:

Fitxa

Superfície de vinya inscrita 1.770 hectàrees
Viticultors inscrits 290
Cellers inscrits 50
Producció de vi amparat en hectolitres 46.302,22 hectolitres
Varietats (blanques) Chardonnay, Garnantxa blanca o lladoner blanc, Garnantxa roja, Gewurztraminer, Macabeu o viura, Malvasia, Moscatell de gra petit, Moscatell d'Alexandria, Picapoll blanc, Sauvignon blanc i Xarel·lo.
Varietats (negres) Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Garnatxa peluda, Garnatxa negre o lladoner negre, Merlot, Monastrell, Samsó, Syrah i Ull de llebre.

Font: INCAVI i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen (2015)

 

Plec de condicions


Data d'actualització: 31.03.2016