Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Denominació d'Origen Montsant


Descripció

Logo de la Denominació d'Origen Montsant
Postal de la Denominació d'origen Montsant

En forma d'anella, i amb la major part del territori dins la comarca del Priorat, llevat d'algunes terres de la Ribera d'Ebre, la DO Montsant es defineix com una Denominació d'Origen nova, moderna i activa.

El clima és mediterrani amb trets continentals. Les precipitacions són escasses i hi ha oscil·lacions acusades de temperatura, tot i que el sud és més càlid.

Pel que fa als sòls, a grans trets, podem trobar-ne de tres tipus diferents, tot i que dins de cada grup hi ha molta diversitat. En la perifèria de la DO tenim sòls compactes, de caràcter calcari, on predominen els còdols i els llims de les terrasses fluvials i els sòls fersialítics rogencs. En la zona de Falset, hi trobem sorres granítiques, fèrtils però amb poca capacitat de retenció d’aigua. En algunes zones de Cornudella i Falset, tenim les pissarres silíciques, que s’anomenen “llicorelles”, són sòls pobres en matèria orgànica i pedregosos.

Els ceps tenen un rendiment baix, una característica que defineix els vins d'aquesta zona, i que els fa molt preuats.

Els vins negres, els més importants en quantitat, s'elaboren amb carinyena, garnatxa negra i ull de llebre sobretot, i també, per fer cupatges, amb cabernet sauvignon, garnatxa peluda, merlot, monastrell, picapoll negra y syrah. Són vins de guarda.

Els blancs s'elaboren preferentment amb garnatxa blanca i macabeu, i en menor mesura amb chardonnay, moscatell, parellada i pansal.

També s'hi poden trobar rosats i licorosos.

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Montsant
Pl. Quartera, 6
43730 Falset
Tel.: 977 83 17 42
Fax: 977 83 06 76
www.domontsant.com
info@domontsant.com

Consell regulador

Adreça, telèfon, fax, direcció electrònica i web:

Fitxa

Superficie de vinya inscrita 1.850  hectàrees
Viticultors inscrits 750
Cellers inscrits

69

Llista de cellers 

Producció de vi emparat en hectolitres 46.128,22 hectolitres
Varietats (blanques) Chardonnay, Garnatxa blanca, Macabeu, Moscatell de gra petit, Pansal, Parellada
Varietats (negres) Cabernet sauvignon, Garnatxa peluda, Garnatxa negre,Mazuela o samsó, Merlot, Monastrell o morastrell, Picapoll negre, Sirah i Ull de llebre

Font: INCAVI i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen (2015)

 

Plec de condicions


Data d'actualització: 31.03.2016