Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Denominació d'Origen Penedès


Descripció

Logotip de la Denominació d'Origen Penedès
Postal de la Denominació d'origen Penedès

Una de les regions més riques i diverses de l'Europa vitivinícola i la zona de més producció i projecció internacional de Catalunya: el Penedès, que destaca també per la qualitat dels seus productes i el dinamisme de la seva gent.

Els terrenys són formats per petits pujols que s'enfilen des del mar fins a Montserrat, passant per petites valls de diferents rius.

El clima és mediterrani, temperat, càlid i suau, amb notables oscil·lacions tèrmiques estacionals. La baixa pluviositat i l'elevada insolació contribueixen a fer del Penedès una zona òptima per al conreu de la vinya.

La diversitat de vins és la característica més destacada del Penedès. Gran productora de vins blancs.

Els vins blancs tradicionals són lleugers, aromàtics, alegres i amb poc cos. Els vins d'agulla i els rosats són fragants, amb aroma intensa i persistent.

En els darrers temps, s'ha augmentat notablement la producció de vins negres, que tenen cos, són sedosos, aromàtics i equilibrats.


Consell Regulador de la Denominació d'Origen Penedès

Edifici Àgora, Plaça Àgora, Pol Industrial Domenys II
08720 Vilafranca del Penedès
Tel.: 93 890 48 11
Fax: 93 890 47 54
www.dopenedes.es
dopenedes@dopenedes.es

Fitxa

Superfície de vinya inscrita 17.894 hectàrees
Viticultors inscrits 2.815
Cellers inscrits 178
Producció de vi emparat en hectolitres 143.173 hectolitres
Varietats (blanques) Chardonnay, Chenin, Garnatxa blanca, Gewurztraminer, Macabeu, Malvasia de Sitges, Moscatell de gra gros o d'Alexandria, Moscatell de gra petit , Parellada, Riesling, Sauvignon blanc, Subirant parent, Sumoll blanc, Viogner i Xarel·lo 
Varietats (negres) Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Garnatxa, Merlot, Monastrell o morastrell, Petit verdot, Pinot noir, Samsó o mazuela, Ull de llebre, Sumoll negre i Syrah

Font: INCAVI i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen (2015)

 

Plec de condicions


Data d'actualització: 31.03.2016