Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Denominació d'Origen Pla de Bages


Descripció

Logo de la Denominació d'Origen Pla de Bages
Postal de la Denominació d'origen Pla de Bages

Al bell mig de Catalunya, a l'extrem oriental de la depressió Central, es troba una illa vinícola, el Pla de Bages.

El microclima mediterrani de mitja muntanya, una pluviositat escassa i una oscil·lació tèrmica força acusada són idonis per al conreu de la vinya. Els sòls ondulats i pobres configuren la personalitat dels seus vins. El rigor climàtic comporta rendiments de raïm curts, però d'una qualitat excel•lent.

Les barraques de vinya, construccions en pedra seca, conformen el paisatge d'aquest territori, i són una mostra de la tradició vitivinícola del Pla de Bages.

L'elaboració de vins negres és força important. Ull de llebre, merlot, sumoll i cabernet sauvigon són les varietats més emprades, i, en menor mesura, garnatxa negra, pinot noir i syrah. Són fruitats i amb bon aroma.

La picapoll és la varietat autòctona més emblemàtica, i dóna lloc a vins blancs lleugers i exquisits. També s'hi troben blancs de macabeu, parellada i chardonnay.

Els rosats són moderns, de merlot i cabernet sauvignon.


Consell Regulador de la Denominació d'Origen Pla del Bages

Casa de la Culla
C. de la Culla, s/n
08240 Manresa
Tel.: 93 874 82 36
Fax: 93 874 82 36
www.dopladebages.com
info@dopladebages.com

Consell regulador

Adreça, telèfon, fax, direcció electrònica i web:

Fitxa

Superfície de vinya inscrita 480 hectàrees
Viticultors inscrits 80
Cellers inscrits 12
Llista de cellers 
Producció de vi emparat en hectolitres 5.910,56 hectolitres
Varietats (blanques) Chardonnay, Gewurztraminer, Macabeu, Malvasia de Sitges, Parellada, Picapoll blanc i Sauvignon blanc
Varietats (negres) Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Garnatxa tinta, Garnatxa negre, Merlot, Picapoll negre, Sumoll negre, Syrah i Ull de llebre

Font: INCAVI i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen (2015)

 

Plec de condicions


Data d'actualització: 31.03.2016