Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Denominació d'Origen Qualificada Priorat


Descripció

Logo de la Denominació d'Origen Priorat
Postal de la Denominació d'origen Priorat

El prestigi del Priorat és reconegut amb la màxima menció de qualitat: la denominació d'origen qualificada.

La climatologia és brusca i extrema, amb oscil·lacions tèrmiques molt acusades entre el dia i la nit. La geografia d'aquesta zona d'antiga tradició vinícola és espectacular, amb feixes i costers de pendents tan pronunciats que cal construir-hi terrasses per al conreu de la vinya. Els sòls estan formats per pissarres que reben el nom de llicorelles.

Sòl i clima provoquen uns rendiments de raïm molt baixos i doten els vins d'aquesta zona d'una personalitat molt singular.

Els Priorat són sobretot negres, elaborats amb carinyena, garnatxa negra i peluda, i, en menor mesura, cabernet sauvignon, merlot y syrah. Presenten una graduació molt elevada, d'aromes molt complexes, carnosos i rotunds. Elegants i originals, gaudeixen de molt bona acollida.

Els vins blancs elaborats amb garnatxa blanca, macabeu i pedro ximénez, els rosats de garnatxa negra i els generosos i rancis completen la producció del Priorat.

 

 


Consell Regulador de la Denominació d'Origen Priorat
C. Major, 2
43737
Torroja del Priorat
Tel.: 977 83 94 95
Fax: 977 83 94 72
www.doqpriorat.org
info@doqpriorat.org

Fitxa

Superfície de vinya inscrita 1.916,17 hectàrees
Viticultors inscrits 601
Cellers inscrits 101
Llista de cellers 
Producció de vi emparat en hectolitres

13.886,82 hectolitres

Varietats (blanques) Chenin, Garnatxa blanca, Macabeu, Moscatell de gra gros o d'Alexandria, Moscatell de gra petit , Pansal, Pedro Ximénez,  Picapoll blanc i Viogner.
Varietats (negres) Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Garnatxa peluda, Garnatxa negre, Merlot, Picapoll negre, Pinot noir, Samsó o mazuela, Syrah i Ull de llebre.

Font: INCAVI i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen (2015).

 

Plec de condicions


Data d'actualització: 31.03.2016