Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Denominació d'Origen Terra Alta


Descripció

Logo de la Denominació d'Origen Terra Alta
Postal de la Denominació d'Origen Terra Alta

Els turons i la depressió del riu Ebre formen un paisatge espectacular en aquesta comarca meridional. La vinya creix a les parts planes i les fondalades de les valls seques. Es planta en terrasses naturals, en terrenys molt permeables que permeten un bon drenatge.

El clima és mediterrani amb una influència continental molt forta, les pluges són escasses i la insolació forta.
Aquestes característiques són òptimes per a la producció de vins de qualitat, i la Terra Alta està treballant per situar les seves elaboracions, conegudes històricament, entre les més prestigioses.

Predominen els vins blancs de les varietats garnatxa blanca i macabeu. Són potents i molt mediterranis, lleugers, amb paladar fi i de gust peculiar.

Els rosats i els negres, estructurats i amb personalitat, s'elaboren amb carinyena, garnatxa negra i garnatxa peluda, matisats amb ull de llebre. Els rosats són saborosos i permanents en la boca. Els negres, sobris, amb cos i molt complexos.

 

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Terra Alta 

Ctra. Vilalba, 31
43780 Gandesa
Tel.: 977 42 12 78
Fax: 977 42 16 23
www.doterraalta.com 
info@doterraalta.com 

 

Fitxa

Superfície de vinya inscrita 5.820 hectàrees
Viticultors inscrits 1.251
Cellers inscrits 49
Llista de cellers
Producció de vi emparat en hectolitres 50.317,71  hectolitres
Varietats (blanques) Chardonnay, Chenin blanc, Garnatxa blanca, Macabeu, Moscatell de gra gros o d'Alexandria, Moscatell de gra petit o de Frontignan, Parellada, Pedro Ximénez i Sauvignon blanc.
Varietats (negres) Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Garnatxa peluda, Garnatxa negre, Garnatxa tintorera, Merlot, Samsó (mazuela o carignan), Syrah i Ull de llebre.

Font: INCAVI i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen (2015).

 

Plec de condicions


Data d'actualització: 31.03.2016