Accés al contingut Accés al menú de la secció
Institut Català de la Vinya i el Vi  > Catalunya pren el relleu del ...
 
Dimarts, 28 de febrer de 2017

Catalunya pren el relleu del Concurs Garnatxes del Món, que l'any que ve se celebrarà a la Terra Alta

La DO Terra Alta s'endú 17 medalles al Concurs Internacional de les Garnatxes del Món


Concurs Garnatxes del món 2017

Dissabte 11 de febrer al vespre, es van lliurar a Sardenya els premis del concurs internacional Grenaches du Monde. El concurs, promogut pel Conseil Interprofessionnel des Vins du Roussillon, premia els millors vins elaborats amb la varietat garnatxa i amb denominacions d’origen d’arreu del món. El Concurs Garnatxes del Món es va crear fa quatre anys al Rosselló. Des de llavors, aquest concurs vinícola internacional que aplega més d’un centenar de professionals de 15 nacionalitats i en què participen 684 vins de diferents països ha celebrat quatre edicions: dues a Perpinyà, una a l’Aragó i la d’enguany a Sardenya. En el decurs de l’acte, celebrat a l’Alguer amb la participació de diferents autoritats sardes, la consellera d’Agricultura Meritxell Serret ha subratllat que “les garnatxes són un patrimoni vitivinícola comú a l’arc mediterrani” i ha reivindicat que esdeveniments com aquest “han de servir per promocionar internacionalment la garnatxa produïda a la Mediterrània i projectar les singularitats dels territoris i les cultures que hi ha al darrere”.

Enguany, els vins de la DO Terra Alta han aconseguit 17 medalles en totes les categories (11 ors, 3 plates i 3 bronzes), amb la qual cosa han esdevingut la Denominació d’Origen Catalana més reconeguda al concurs.

Els premiats han estat:

Medalla d'Or
Edetària Selecció Negre 2014
Equinox Dolç Garnatxa Blanca, Celler de Batea (dolç)
Gamberrillo 2014, Pagos de Híbera (vi de licor)
Gamberro Blanc, Pagos de Híbera 2012
L’avi Arrufí Blanc 2014, Vins Piñol
La Terrenal 2014, Edetària (blanc)
La Fou de Batea, 2013 (negre)
Selecció 2014, d’Altavins Viticultors (blanc)
Somdinou Mistela Blanca, solera, Celler Cooperatiu de Gandesa
Somdinou Vi Ranci, solera, Celler Cooperatiu de Gandesa
Tempus 2014, Altavins Viticultors (negre)

Medalla de Plata
Clot d’Encís Blanc 2016, Sant Josep Vins
Hereus Caterra 2016, Agrícola i Secció de Crèdit Terra Alta (blanc)
Nuestra Señora del Portal 2014, Vins Piñol (negre)

Medalla de Bronze
La Serra 2014, Herència Altès (blanc)
Mon Iaio Sisco 2015, Celler Josep Vicens (blanc)
Vila Closa Blanc 2016, Vins la Botera

La Denominació d'Origen Terra Alta, que concentra un altíssim percentatge de garnatxa, concretament el 33% de tota la garnatxa que es produeix al món, serà l'any 2018 la seu del concurs internacional Grenaches du Monde. Una oportunitat que permetrà mostrar internacionalment l’entorn i el paisatge mediterranis on s'elaboren uns vins distingits per la seva força i caràcter. A més, suposarà un important increment en la notorietat de la marca col·lectiva i dels vins amb garnatxa produïts a Catalunya.

La consellera d’Agricultura ha recollit, a Sardenya, el relleu del Concurs Garnatxes del Món, que l’any que ve se celebrarà a la Terra Alta.