Accés al contingut Accés al menú de la secció
Institut Català de la Vinya i el Vi  > Empar Moliner presenta el Vi ...
 
Dilluns, 13 de novembre de 2017

Empar Moliner presenta el Vi novell 2017 a la ciutat de Barcelona en una festa per a tothom

La Festa del vi novell 2017 es celebrarà el 18 de novembre als jardins del Palau Robert de Barcelona i estarà oberta a tot tipus de públic


Cartell Vi Novell 2017

Un grup de cellers catalans sensibles a la tradició del vi novell ha aconseguit el suport i la complicitat de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) per promocionar els vins amb denominació d'origen que s'elaboren i comercialitzen fent ús del terme tradicional "novell". La iniciativa, sorgida a primers d'any, va ser molt ben rebuda a l'INCAVI i es va fer extensiva a tots els cellers catalans. Finalment, vuit cellers han unit esforços per tirar endavant el projecte.
Durant la gènesi del projecte els cellers participants han assolit consens per concretar uns mínims en la qualitat i la presentació dels vins, destacar la temporalitat del seu consum i actualitzar el relat de la tradició catalana del novell.

Conseqüentment, només han tingut opció de participar en el projecte els cellers que entenen el vi novell com una elaboració i presentació específiques i de producció limitada, per atendre un consum de temporada. També s’ha redactat el “Decàleg del vi novell”, compendi que proposa deu punts essencials per atansar-se al vi novell i divulgar-lo.


El fil conductor de tot el projecte ha estat l'organització d'una festa popular per presentar el vi novell 2017 a la ciutat de Barcelona. Es celebrarà el dissabte 18 de novembre, de les 11 a les 20 hores, als jardins del Palau Robert. Allí els cellers participants oferiran la degustació de tots els seus vins novells 2017 i n’explicaran les característiques.

L’entrada serà lliure i el preu de la degustació d’1 €. Tant la festa com la campanya de promoció comptaran amb la periodista Empar Moliner com a ambaixadora del vi novell 2017. Moliner s’ha mostrat encantada de col·laborar amb la iniciativa i s’encarregarà de presentar la festa durant l'acte inaugural que tindrà lloc a les 12:00 hores del mateix dissabte.


Aquest projecte col·lectiu neix amb vocació de consolidar la tradició del vi novell català millorant la qualitat i la diversitat de l'oferta i estimulant la demanda. També s'han editat cartells amb la gràfica de la campanya per als establiments que vulguin anunciar la venda i/o degustació de vi novell 2017 dels cellers participants.

  

Cellers i vins participants a la Festa del vi novell 2017 

CELLER CARLES ANDREU (Pira, Conca de Barberà)

Carles Andreu Trepat novell 2017 negre, DO Conca de Barberà  

CELLER COOPERATIU ESPOLLA (Espolla, Alt Empordà)

Vi novell 2017 negre, DO Empordà    

CELLER COOPERATIU LA GRANADA (La Granada, Alt Penedès)

Vi novell 2017 blanc, DO Penedès    

CELLER MASROIG (El Masroig, Priorat)

Vi novell 2017 negre, DO Montsant  

MASET (La Granada, Alt Penedès)

Donzell 2017 blanc, DO Catalunya  

PORTELL VINS I CAVES (Sarral, Conca de Barberà)

Portell blanc de blancs novell 2017, DO Conca de Barberà

Portell rosat trepat novell 2017, DO Conca de Barberà  

SANT JOSEP VINS (Bot, Terra Alta)

Novell de Bot garnatxa 2017 negre, DO Terra Alta  

VINS PETXINA (Sarral, Conca de Barberà)

Garrí novell 2017 negre, DO Conca de Barberà  
 

Es pot seguir la campanya a través de:

Facebook: Vi novell
Twitter: @vinovell