Accés al contingut Accés al menú de la secció
Institut Català de la Vinya i el Vi  > Engega la cinquena edició ...
 
Dijous, 08 de setembre de 2016

Engega la cinquena edició d’Hotels amb DO, que tindrà lloc del 12 i el 18 de setembre, amb la participació de 26 hotels emblemàtics de la capital catalana

Alguns dels hotels participants han dissenyat menús especials per a allargar el tast amb la degustació d'un sopar exclusiu


DO Conca de Barberà

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), juntament amb el Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB) han organitzat, per cinquè any consecutiu, Hotels amb DO, un esdeveniment que tindrà lloc del 12 al 18 de setembre, amb la participació de 26 hotels de Barcelona, i que oferirà tastos de vins amb Denominació d’Origen (DO) catalana en els espais més emblemàtics dels establiments.
 
Així, cal destacar la col·laboració de les Denominacions d’Origen vitivinícoles catalanes, de l'Institut del Cava, Pimecava, l’Associació Vinícola Catalana, Premis Vinari, Guia de Vins de Catalunya, Guia Vinun Nature, i Riedel, en aquesta acció, que té com a objectiu divulgar el vi de les denominacions d’origen catalanes en els espais singulars que ofereixen els establiments hotelers de Barcelona i acostar-los a tots els ciutadans
 
Enguany s’impartirà 52 sessions diferents i molt variades on, per només 15 euros, es podrà descobrir els principis bàsics i alguns consells pràctics del món del vi. Cada tast constarà de 6 grans vins, envoltats de l’ambient exclusiu que ofereixen els diferents espais.
 
Els participants podran triar entre els tastos centrats en una denominació d’origen concreta, sessions especialitzades en els vins guardonats amb els premis Vinari 2015, tastos de caves gran reserva, cursos enfocats als vins i caves que formen part de La guia de Vins de Catalunya o les sessions on descobrir la copa adequada per a cada vi amb Riedel Experience. En aquesta edició s’incorpora una sessió amb maridatge gastronòmic amb la col·laboració de l’Institut del Cava i les Xocolates Amatller i un tast de vins ecològics i biodinàmics elaborat per la Guia Vinum Nature. Totes les sessions estaran impartides pels professionals de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) i de l’INCAVI.  
 
I a més dels tallers, alguns dels hotels han preparat menús gastronòmics especials que oferiran als participants després de cada tast. De fet, a l’hora de comprar les entrades es pot adquirir l’experiència completa que inclou el tast de vi i el sopar a l’establiment. Així mateix, totes les persones que adquireixin un tast seran obsequiades amb una invitació per a la 36ª Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que tindrà lloc del 22 a 25 de setembre, al passeig Lluís Companys de Barcelona.
 
Les places són limitades i cal formalitzar la reserva a través del portal i agenda d’oci, impulsat pel Gremi d’Hotels de Barcelona, www.mesqhotels.cat, on també es pot trobar tota la informació dels espais, les diferents sessions i les DO participants, així com els menús especials dels hotels.