Accés al contingut Accés al menú de la secció
Institut Català de la Vinya i el Vi  > L'Institut Català de la Vinya i ...
 
Dimecres, 23 de maig de 2018

L'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) acull els tastos de la sisena edició dels Premis Vinari

El concurs, que premia els millors vins catalans, supera per primera vegada els 900 vins participants i arriba als 250 cellers


Premis Vinari

L'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) acull durant tota la setmana els tastos de la sisena edició des Premis Vinari dels vins catalans, que aquest ha superat per primera vegada la xifra de 900 vins participants i ha arribat als 250 cellers catalans.


Es tracta de quatre tasts preliminars a cegues en què el jurat només sap l'anyada i la categoria dels vins i els avalua en funció de l’aspecte visual, olfactiu i gustatiu. El jurat està format per enòlegs, sommeliers i periodistes, i hi participen varis tastadors del Panel de Tast Oficial de Vins de l'INCAVI.

La primera sessió es va fer dilluns coincidint amb la presentació dels premis i la resta de tastos es faran avui dimecres 23, dijous 24 i divendres 25 de maig, on una seixantena d’experts del món del vi decidirà quins són els millors vins catalans de l'any en una primera fase.


El Celler de Rubí repetirà com a seu del tast final -on s'avaluaran de nou els vins més ben puntuats en la primera fase- i la gala de lliurament dels Premis es farà de nou a l'Auditori de Vilafranca el vespre del divendres 5 d’octubre, on s'anunciaran els millors classificats en 12 categories de vins blancs, negres, rosats, escumosos i dolços. D'altra banda, es lliurarà el Premi Nissan al Millor projecte ecològic, el Premi al millor vi escumós, el Premi AGBAR a la millor etiqueta i el Gran Vinari d’Or en reconeixement al vi més ben valorat de totes les categories.

Més informació