Accés al contingut Accés al menú de la secció
Institut Català de la Vinya i el Vi  > Llopart, primera empresa ...
 
Dimarts, 09 de maig de 2017

Llopart, primera empresa vitivinícola a ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi

El Govern català ha acordat en Consell Executiu distingir amb la Creu de Sant Jordi 2017, un dels màxims reconeixements que atorga la Generalitat de Catalunya, a Caves Llopart. A més, aquest any es commemora el 130 aniversari de la seva fundació.


Llopart família
LLopart brindis

Les Caves Llopart van rebre la Creu de Sant Jordi en un acte dimecres passat al vespre al Palau de la Generalitat de la mà del president Carles Puigdemont. Aquest premi distingeix a persones i entitats que acrediten una trajectòria que les fa mereixedores del respecte per part de la societat catalana i que treballen amb una projecció comunitària, serveixen a un objectiu que acaba estenent-se al conjunt de la societat. Les caves Llopart representen la primera empresa vitivinícola a ser reconeguda amb aquest premi, en el que la família considera un reconeixement “extens a la bona tasca duta a terme pel sector del vi català”.

Amb aquest guardó, les emblemàtiques caves reben la distinció a la seva trajectòria centenària dins d’un dels sectors claus de l’economia catalana com és el dels vins i caves. Des de la Generalitat han volgut destacar el treball dut a terme per la família per a situar-se en un lloc privilegiat del sector i per la seva voluntat d’innovació constant, la qualitat i el rigor dels seus mètodes de viticultura i el respecte a la natura.

Aquest any, Llopart celebra el 130è aniversari de l’elaboració de les primeres ampolles de cava. Va ser al 1887 al celler de la masia de Can Llopart de Subirats on el besavi de Pere Llopart va elaborar les primeres ampolles d’aquell vi escumós.

El primer documentat datat de què la família disposa és un pergamí escrit en llatí i signat al Castell de Subirats el 1385. En ell es menciona a Bernardus Leopardi, o Bernat Llopart, qui rep en herència la finca de Can Llopart de Subirats i la masia familiar.

La família s’ha dedicat al cultiu de les seves vinyes de muntanya des d'aleshores, durant 25 generacions, i es troba actualment en la cinquena generació d’elaboradors de cava. El seu respecte per la natura i els métodes d’elaboració rigorosos són el segell de qualitat dels seus vins i caves, tots ells Reserva i Gran Reserva i de producció limitada.