Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Enoturisme

L'enoturisme, entès com el conjunt de les activitats i recursos turístics d'oci i de lleure adreçades a descobrir i gaudir del vi, del territori, de la cultura i de la gastronomia autòctona de les regions vitivinícoles, cada vegada té més importància al nostre país.

 

A Catalunya ja són molts els cellers que organitzen visites a les seves instal·lacions i ofereixen cursos de tast, passejades per les vinyes, i adquisició en origen dels seus productes.

 

Des de l'INCAVI es considera que aquestes activitats tenen una rellevància turística i econòmica que pot ser encara més àmpliament donada a conèixer, per la qual cosa es pretén recollir i sistematitzar tota la realitat existent en una base de dades que permeti prioritzar aquesta activitat en l'agenda política de tots els agents implicats.

 

Mitjançant el formulari 'Inventari de cellers', tots els cellers de Catalunya podran indicar, en línia, les dades de la seva empresa.

 

Complementàriament i mitjançant el formulari 'Activitats enoturístiques de les DOP de Catalunya', les Denominacions d'Origen podran també indicar, en línia, les dades de les activitats enoturístiques existents dins del territori de la seva competència.

 

Per tot el que s'ha exposat, us demanem la vostra col·laboració en aquesta tasca de recopilació de les dades existents, per poder fomentar i donar a conèixer el valor dels nostres productes vitivinícoles i de la realitat socioeconòmica que l'envolta.