Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Llibres


Estació de Viticultura i Enologia de Vilafranca del Penedès. 1903-2003 Cent anys d’història

Imatge de la portada del llibre Estació de Viticultura i Enologia de Vilafranca del Penedès 1903-2003

La primera part del llibre ha anat a càrrec de l’historiador Antoni Saumell que cobreix l’etapa 1902-1939, un període històric fonamental de la trajectòria de l’Estació de Viti-cultura i Enologia (EVEVP) ja que les activitats desplegades durant aquells anys van convertir aquesta entitat en un dels centres tècnics capdavanters a l’Europa vitiviní-cola.

La segona i la tercera part del llibre, a càrrec de l’historiador Ramon Arnabat i el periodista Jordi Romeu, posen a l’abast del lector una panoràmica de les principals lí-nies d’actuació de l’EVEVP entre els anys 40 i l’actualitat; emmarcant les activitats d’aquesta entitat en un context agrari i vitivinícola europeu, espanyol i català que al llarg de les darreres dècades ha experimentat canvis estructurals de gran abast.

Aquest llibre és un treball d’investigació dirigit al gran públic, però també una obra de consulta per part de tècnics i enòlegs, de viticultors i elaboradors, i de tots els profes-sionals del sector de la vinya i el vi; i forma part dels actes commemoratius que fa el DARP i l’INCAVI al centenari de l’Estació d’Enologia i Viticultura de Vilafranca, seu del Servei de Viticultura i Enologia de l’INCAVI. El passat 2003, al Museu del Vi, l’INCAVI i aquest museu, van fer una exposició recordant la trajectòria de l’Enològica al llarg d’aquests cent anys.

Estació de Viticultura i Enologia de Reus. 1907-2007 Cent Anys d’història

Estació de Viticultura i Enologia de Reus
Estació de Reus
Estació de Viticultura i Enologia de Reus
Estació de Reus

Aquest llibre pretén ser un recull sintètic de l’activitat d’una de les Estacions de Viticultura i Enologia mes antigues de l’Estat. El llibre fa un repàs de l’activitat de les persones que des del seu primer director, en Claudi Oliveras Masso, han fet de la Estació un centre de referència per tots els cellers de les diferents Denominacions d’Origen del Sud de Catalunya.

La primera part del llibre “Cent anys d’història”, repassa des de la creació de les Estacions passant per la particularitat de l’estil arquitectònic dels edificis,modernista, la distribució dels espais, els serveis prestats al llarg del temps, la lluita contra el frau, les publicacions i accions divulgatives, fins a les diferents vicissituds històriques que a passat la Estació.

La segona part, “ l’INCAVI ”, presenta la situació actual de la Estació dins l’Institut Català de la Vinya i el Vi; les activitats principals que es porten a fi: analítiques de control de qualitat, d’exportació, de campanya; projectes de recerca i desenvolupament coordinats amb els agents del sector; transferència de tecnologia i formació continuada.


Data d'actualització: 03.06.2007