Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Introducció


Objectius i tipologia de les funcions tècniques de la institució

Imatge de laboratori

L'INCAVI té com objectiu facilitar la positura davant el consumidor nacional i internacional dels productes vitivinícoles catalans. La seva activitat se centra en la recerca i el desenvolupament d'aspectes relatius a la producció, la millora de la qualitat i de les tècniques analítiques aplicables al sector i als productes vitivinícoles. Desenvolupa també, activitats de formació continuada, especialització i reciclatge de tècnics i professionals en matèria vinícola i enològica, tant en els aspectes tècnics com de gestió i màrqueting.

Té la consideració de Centre Públic d'Investigació al servei de l'activitat productiva vitícola i enològica nacional.

Personal i descripció

  • Nombre de treballadors (inclòs direcció, administració i serveis) : 50
  • Nombre d'investigadors: 15, especialitzats en química, biologia, microbiologia, tecnologia, fisiologia, ecologia.

Relacions tècniques

L' INCAVI es relaciona amb:

  • Els Consells Reguladores de les Denominacions d'Origen vitivinícoles per a la prospecció de les necessitats i resolució dels aspectes referents a la producció, la qualitat i la comercialització.

  • La Unitat d'Assessorament Vitícola del DARP, per porta a terme una experimentació coordinada amb les oficines comarcals del DARP

  • El Servei de Sanitat Vegetal, per a l'estudi de la incidència de les plagues i malalties de la vinya.

  • Consejo Superior de Investigaciones Científicas: Centre d'Investigacions i Desenvolupament (Barcelona), Centro Nacional de Biotecnología, Centre Nacional de Microelectrònica, Instituto de Agroquímica i Tecnología de Alimentos, etc.

  • Altres institucions publiques tècniques i científiques: Laboratori Agroalimentari del DARP, Laboratorio Arbitral Agroalimentario del MAPA, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, Centro de Investigación Agraria de la Rioja, Estación Enológica de Haro, etc.

  • Universitats: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Rovira i Virgili, Escola Tècnica Superior d'Enginyers Agrònoms , Universidad Autónoma de Madrid, Escola Superior d'Agricultura de Barcelona, Universidad Pública de Navarra, Escuela Superior de Ingenieros Agrónomos de Valencia, etc.

  • Centres públics europeus: Institut Tècnic del Vi (França), Centre Technique de la Vigne et du vin, Station Regionale de Champagne (França), Staatliche Lehr-und Forschungsantalt für Weinbau und Gartenbau, Neustad an der Weinstrasse (Alemanya), Facultat d'Agricultura. Università Cattolica del Sacro Cuore (Itàlia), Cabi BioScience. Surrey (Regne Unit), Universidade do Minho (Portugal), Agricultural University of Athens (Grècia), Department of Postharvest Science (Israel), Institut National de Recherches Agronomiques. Pech Rouge (França), Istituto Sperimentale per l'Enologia (Itàlia), etc.

Relacions amb l'Organització Internacional de la Vinya i el Vin (OIV)

Presència dels seus tècnics en els Grups d'Experts de l'OIV:

  • Tecnologia del Vi
  • Microbiologia del Vi (Presidència periòde 2004-2006)
  • Codi Internacional de Pràctiques Enològiques
  • Subcomissió de Mètodes d'Análisi
  • Selecció clonal de la Vinya
  • Fisiologia de la Vinya
  • Zonificació vitícola

Marc geogràfic d'activitats

S'estableixen acords i contractes de negocis amb empreses catalanes (75 %), estatals (10 %) i internacionals (15 %).

Activitats contractuals

  • Anàlisi química, microbiològica, biològica i biologia molecular
  • Agent executiu en R+D
  • Contractes d'assessorament i de transferència de tecnologia
  • Anàlisi química, microbiològica, biològica i biologia molecular
  • Agent executiu en R+D
  • Contractes d'assessorament i de transferència de tecnologia

Funcions en les activitats de R+D, experimentació i demostració

  • Realizació d'experiències en camp experimental, celler pilot i laboratori
  • Organizació, seguiment i control d'experiències en cellers industrials
  • Estudi i análisi estadística dels resultats

Data d'actualització: 18.03.2014