logo

INCAVI al dia

Projectes de recerca, serveis, dades d'interès i accions promocionals de l'INCAVI.
Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI)
Agost 2022 #0003
grey_bar

Destacat

Inscripcions obertes Setmana del vi català
Obert el període per a proposar activitats per a la Setmana del Vi Català 2022

Tindrà lloc del 4 al 13 de novembre i tothom qui vulgui pot oferir una activitat vinculada al món del vi, pot dirigir-se al formulari que trobarà a la web de la Setmana del Vi Català i fer-nos arribar la seva proposta.  

Més informació:

Llegiu-ne més

Actualitat

imatge raïm
Consulta el primer estudi dels costos mitjans de producció del raïm per la campanya 2022

L’estudi ha determinat una forquilla de costos de producció de les tres varietats majoritàries en l’elaboració del vi base cava (xarel·lo, parellada i macabeu) de les zones de producció del Penedès, Conca de Barberà i Tarragona, unes dades que han de servir d’orientació per a determinar uns costos de referència aproximat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Es constitueix la Taula de cogestió pel control de danys cinegètics a la vinya

En aquest espai es coordinen i consensuen mesures per prevenir o aturar els danys ocasionats per la fauna salvatge a aquest cultiu. Es preveu iniciar els treballs un cop finalitzada la verema.

Llegiu-ne més
imatge taula senglar
shadow bottom
MCR
Fins el 2 de setembre es poden sol·licitar els ajuts per la utilització de most concentrat rectificat en l'elaboració de vins escumosos de qualitat

El Departament d'Acció Climàtica hi destina 1 milió d'euros i aquesta ajuda té com a objectiu fomentar la sostenibilitat en l’activitat d’elaboració de vins escumosos de qualitat, tot reemplaçant la major part o la totalitat del sucre importat per un de proximitat i procedent del mateix raïm.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L'INCAVI participa en una investigació sobre els efectes positius del tap de suro durant la segona fermentació dels vins escumosos

En el projecte GO SensoVI hi participen els cellers Recaredo, Gramona, les empreses elaboradores de taps de suro Oller i Tesa; els centrres de recerca IRTA i INCAVI, amb la coordinació de la Fundació Institut Català del Suro.

Llegiu-ne més
imatge rima
shadow bottom
Continguts. Consulta i més informació:

Comunicació INCAVI
INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi)

Servei d'anàlisi de vins

Servei d'anàlisi de vins

Cerqueu les darreres notícies

Actualitat INCAVI

Recerca i innovació

Recerca i innovació

shadow_bottom_footer
Twitter Facebook Imprimeix
Alta Baixa Contacte Creative Commons
Incavi

Avís legal: La ©Generalitat de Catalunya permet la reutilització dels continguts i de les dades sempre que se citi la font i la data d'actualització, que no es desnaturalitzi la informació i que no es contradigui amb una llicència específica.