Els integrants del projecte sobre vins i medi ambient, VINOVERT, fan una crida a agents del sector perquè responguin una enquesta europea sobre els principals reptes del sector vitivinícola

El proper dilluns, 29 d'abril tindrà lloc a Vilafranca del Penedès una jornada que servirà per presentar els resultats del projecte InterregSUDOE “Vins, Competitivitat, Polítiques Mediambientals i Sanitàries de las empreses. Acompanyament cap a la posta en marxa de metodologia” VINOVERT.
És un projecte innovador i estructurat pel sector vitivinícola de la regió SUDOE. L'objectiu de VINOVERT és garantir la competitivitat a llarg termini de les empreses del sector vitivinícola del sud-oest d'Europa, adaptant-les a un nou tipus de demanda de vins considerats més nets des del punt de vista sanitari i mediambiental.
El projecte crearà vins experimentals procedents de varietats resistents a les plagues, analitzant els seus costos de producció i la quantitat de residus de pesticides en comparació amb les varietats tradicionals. Les solucions analitzades abarcaran el procés complet, des de la vinya a la copa, i buscaran la viabilitat tècnica econòmica basada en avaluacions de la demana a Espanya, França i Portugal que es faran als consumidors.
Els integrants d'aquest projecte són:
- Institut des Sciences de la Vigne et du Vin (França)
- Instituto Superior de Agronomia (Portugal)
- Centre d'Economia i Desenvolupament Agroalimentari (Catalunya)
- Università di Bologna
També fan una crida al sector vitivinícola perquè responguin una enquesta que serveixi per conèixer els principals reptes del sector vitivinícola.
Podeu fer l'enquesta clicant aquí.
Presentació dels resultats del projecte europeu VINOVERT