Durant tota la setmana prop de 80 tastadors passaran per les instal·lacions de l'Incavi per avaluar els prop de 1.000 vins que s'han presentat a la setena edició del concurs del vins catalans.

Per segon any consecutiu està tenint lloc a la seu de l'INCAVI a Vilafranca del Penedès, els tastos preliminars dels Premis Vinari. Són tastos a cegues i el jurat està format per professionals del sector del vi, del Col·legi i l'Associació d'Enòlegs, de l'Associació de Sommeliers, del Panell de tast oficial de l'Incavi, periodistes especialitzats i prescriptors.
Els vins que superin la primera fase es tastaran a Rubi a principis de setembre i d'allà en sortiran els guanyadors que es donaran a conèixer a la gala de lliurament que es farà a l'Auditori de Vilafranca del Penedès, divendres dia 11 d'octubre. Un acte que es podrà seguir en directe a traves de Televisió de Catalunya.
Tots els vins concursen per categories, blancs joves, blancs amb criança, negres joves, negres de criança, negres de guarda, vins dolços, vins rosats, escumosos rosats, escumosos joves, escumosos reserva, escumosos gran reserva i escumosos antigues reserva. Tots ells classificats en ors, plates i bronzes. Dels escumosos, el que tingui una puntuació més alta rebrà el Gran Vinari Escumós i el millor dels millors s'emportarà el Gran Vinari d'Or.
A la gala final, a més dels premis per categories, es lliuraran els premis especials. El premi Nissan al Millor Projecte Ecològic, el premi Vins i Licors Grau a la trajectòria professional en el món del vi, el premi a la Millor Etiqueta, imatge o packaging, el premi Riedel Euroselecció al Millor Celler, que serà per qui s'emporti més guardons i la novetat d'aquest any, és el premi EnoAula, al Millor Jurat que l'aconseguirà aquell tastador.
S'hi han presentat un total de 950 vins