Aquestes dades demostren la ferma aposta que el sector del vi a Catalunya fa per l’ecologia

El Departament d’Acció Climàtica i el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica han fet públiques les dades de 2021 sobre producció agrària ecològica a Catalunya. Unes dades que demostren que, tot i la crisi, la producció ecològica de Catalunya creix: la superfície de cultius productius augmenta un 12,28%; la ramaderia, un 7,37% i l’agroindústria, un 10%. En termes globals, la facturació del sector ecològic va assolir l’any 2020 gairebé els 1000 milions d’euros, amb un creixement d’un 22,45%.
Pel que fa la vinya i el vi, gairebé la meitat de la superfície de vinya de Catalunya és ecològica (27161 Ha), una xifra que incrementa un 14,32% respecte el 2020. A més, si tenim en compte el tipus de cultius agraris, la vinya segueix sent el cultiu predominant (48%) front les oliveres (17%) i els cereals (165).
Pel que fa la indústria agroalimentària, els operadors de vins i escumosos creixen un 16,11%, amb 346 cellers. I la facturació global del sector vitivinícola ecològic és de 167,11 milions d’euros.
Aquestes dades demostren la ferma aposta que el sector del vi a Catalunya fa per l’ecologia amb un increment exponencial des de fa més de trenta anys. Un sector, l’ecològic del vi, que és motor d’innovació i de la sostenibilitat de la vinya i el vi del nostre país.
Tot i la pandèmia, la producció agrària ecològica resisteix i creix al llarg del 2021, segons les dades que ha presentat el Departament d’Acció Climàtica