La jornada serà telemàtica i tindrà lloc dijous 24 de febrer a les 10h

La situació de canvi climàtic en la que ens trobem, ha provocat en els darrers anys un avançament de la maduració del raïm, especialment de les varietats primerenques. En aquesta jornada es presentarà un estudi sobre la possibilitat d’intervenir en el conreu de la vinya per tal d’adaptar-se a aquesta nova situació, amb l’objectiu principal de mantenir la qualitat i viabilitat de la producció.
A principis de la campanya 2021 es va posar en marxa un estudi al Penedès per tal d’observar la incidència d’una reducció important de la vegetació al final de floració sobre la dinàmica del desenvolupament del fruit de la vinya, especialment del verol i de la maduració. Anteriorment ja s'havien fet estudis semblants en assajos de reducció de vegetació en Garnatxa negra a la Terra Alta, els anys 2019 i 2020.
Durant aquesta jornada es presentaran aquests estudis al Penedès i a la Terra Alta a càrrec de Lluís Giralt, investigador en viticultura de l'INCAVI i seguidament una taula rodona amb experiències per a combatre amb el canvi climàtic a la vinya a càrrec de Roger Rovira, de Celler Recaredo i Pere Llopart, de Celler Llopart.
La jornada serà en línia: inscripcions aquí.
La jornada està organitzada per l'INCAVI i l'Escola d'Espiells.