L'INCAVI desenvolupa aquests dies tractaments i recollida de mostres en diferents camps d'assaigs i prepara material didàctic online.
L'INCAVI forma part d'una xarxa de recerca i experimentació transfronterera entre Catalunya i el Rosselló que desenvolupa el projecte Interreg PALVIP (Producció Alternativa de les Produccions Vegetals Interregional Pirineus). Un projecte que té per objectiu l'estudi de sistemes de producció alternatius que facilitin la sortida al mercat de productes de biocontrol adaptats als cultius per tal d'afavorir el desenvolupament de l'agricultura sostenible.
Aquests dies l'INCAVI desenvolupa proves amb tractaments i tasques de recollida de mostres en tres camps d'assaig al Penedès per després poder analitzar i valorar l'eficàcia d'aquests nous productes aplicats a la vinya per combatre fongs paràsits com el míldiu, l'oïdi i la podridura de raïm. Al mateix temps, tècnics investigadors de l'INCAVI estan preparant material didàctic on-line per a poder transferir tots aquests resultats al sector.
En aquest projecte hi participen, a més de l'INCAVI, la Chambre d'Agriculture des Pyrénées-Orientales, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de Perpignan Via Domitia i el Futureco Bioscience. El projecte va començar el 2018 i finalitzarà el desembre de 2020. En aquests primers anys d'investigació s'han implementat protocols per avaluar l'eficàcia dels productes sobre el terreny així com el seu impacte ambiental i sanitari. A més de provar-se en vinya, que és el cultiu que estudia l'INCAVI, també es prova en arbres fruiters i plantes hortícoles.
Aquest projecte també persegueix afavorir el desenvolupament econòmic d'empreses de control biològic i el desenvolupament de les industries locals al voltant de la producció d'aquests productes alternatius.
Continua en marxa el projecte PALVIP, desenvolupat per una xarxa de recerca interregional entre Catalunya i el Rosselló.