El sector del vi i cava trenca la tendència decreixent dels dos últims anys i es manté com el cinquè sector exportador, representant el 4,81% de les exportacions catalanes i assolint els 619,99 M€ exportats.

PRODECA ha presentat aquest matí les dades d’exportacions agroalimentàries catalanes de l’any 2021, a partir de les dades que ha fet públiques l’AEAT (Agència Estatal d'Administració Tributària). Per primera vegada Catalunya supera els 12.000 M€ en les seves exportacions (12.878,07 M€), augmentant un 12,34% en valor i un 10,12% en volum en comparació amb les dades de 2020.
Pel que fa el sector del vi i cava trenca la tendència decreixent dels dos últims anys i experimenta un increment significatiu del 18,97% en valor i del 11,42% en volum respecte el 2020. Així mateix, es manté com el cinquè sector exportador, representant el 4,81% de les exportacions catalanes i assolint els 619,99 M€ exportats. El cava representa pràcticament la meitat de les exportacions del sector amb un 48,84%. Destaca la recuperació del mercat americà gràcies especialment a la decisió presa entre UE i els Estats Units de deixar sense efecte pels propers 5 anys els aranzels imposats prèviament per la presidència de Trump.
Pel que fa els països, Estats Units (14,56%), Alemanya (13,72%), Regne Unit (13,12%) i Bèlgica (10,98%) són els principals mercats de destí.
Catalunya augmenta un 12,34% les exportacions agroalimentàries i supera per primera vegada els 12.000 M€