Oferir un servei de qualitat als usuaris i treballar amb la millor excel·lència és l’objectiu principal de la jornada que té lloc avui a l’INCAVI de Vilafranca del Penedès i que reuneix onze laboratoris públics de la Generalitat de Catalunya.

El laboratori de l’INCAVI ofereix servei al sector vitivinícola. Com ha explicat el director general, Salvador Puig, el sector del vi és un dels sectors agroalimentaris més regulats i “darrere d’una etiqueta de vi, hi ha auditories anuals a totes les empreses vinícoles perquè compleixin el plec de condicions de cada Denominació d’Origen, tant des del punt de vista físico-químic, com també sensorial”.
De fet, l’INCAVI ofereix aquests dos serveis: el d’analítiques químiques a través dels laboratoris i el d’analítiques sensorials, a través del Panell de Tast, actualment en tràmit d’obtenir l’acreditació oficial i que esdevindrà un important òrgan per vetllar per la qualitat dels vins catalans emparats en alguna DO.
L’objectiu d’aquestes trobades és establir un àmbit conjunt de treball pel que fa al compliment dels requisits de la norma UNE ISO 17025_2017 i generar sinergies i col·laboracions entre tots els laboratoris.
Laboratoris físico- químics i microbiològics:
- Laboratori de l’Agència de Residus de Catalunya
- Laboratoris de l’ Agència de Salut Pública de Catalunya (Barcelona, Tarragona, Tortosa)
- Laboratori de Salut Pública de Barcelona
- Laboratori Agroalimentari de Catalunya
- Laboratori de l’Agència Catalana de l’Aigua
- Laboratori de la Policia científica dels Mossos d’Esquadra
- Laboratori de sanitat Animal de Catalunya
- Laboratori Sanitat Vegetal de Catalunya
- Laboratoris de l’INCAVI (Vilafranca i Reus)
Laboratoris anàlisi sensorial :
- Panell de Tast Oficial d'olis Verges d'oliva de Catalunya (Laboratori Agroalimentari)
- Panel de Tast Oficial de Vins de Catalunya (INCAVI)
Són unes trobades anuals establir sinergies i treballar en xarxa