Model de predicció de collita vitivinícola a través del Big Data
Projecte finançat a través de l'Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.
La cada cop més elevada variabilitat del volum i la qualitat de les produccions vitivinícoles fa que la inversió de recursos i de dedicació dels equips tècnics per a obtenir prediccions de verema sigui cada cop més elevada. Actualment, els equips tècnics utilitzen múltiples sistemes (mostrejos, controls de maduració, aforaments, etc.) per esbrinar d’avant mà les variables mencionades de volum i moment òptim de verema, però la fiabilitat dels resultats que aquests sistemes aporten té molt potencial de millora. La gran quantitat de variables que afecten tant a la qualitat com a la quantitat de les produccions (meteorologia, característiques de les parcel·les, zones productives, etc.) fa que sigui molt complex obtenir unes prediccions fiables amb les aproximacions tradicionals.
Poder reduir la incertesa de quin serà el volum de producció (ja sigui a nivell de parcel·la, zona de producció, varietat, etc.) o quina serà l'evolució dels diferents paràmetres qualitatius, ajudaran a optimitzar la planificació de la verema i per tant, a millorar la presa de decisions relacionades amb la mateixa. Aquestes decisions estan relacionades principalment amb aspectes de logística, volum de producció, comercials i de qualitat de producció.
L’objectiu principal del projecte és facilitar ales organitzacions i actors del sector vitivinícola eines de suport a ladecisió per a obtenir anticipadament informació sobre prediccions de collita.
El coordinador del projecte és INNOVI, els centres de recerca són INCAVI i Eurecat, el líder Covides i els socis beneficiaris Vitalpe i Unió Corporació Alimentària. El proveïdor tecnològic, Raw Data.