Aquest estudi és un treball col·laboratiu entre l'INCAVI i el Consell Regulador de la DO Tarragona, ESTOL VERD CELLER (Rodonyà, Alt Camp), VINYES DEL TIET PERE (Vilabella, Alt Camp), VINS I CAVES VIVES AMBRÒS (Montferri Alt Camp), VINS SUÑER (Ginestar La Ribera d'Ebre), URV (Mas dels Frares, Constantí, Tarragonès) i MAS BAIGET (L'Albiol, Baix Camp).
Els objectius generals d'aquesta Activitat Demostrativa són una millora del coneixement en l'ús i maneig de la varietat Macabeu en funció de l'alçada de la plantació; mantenir i millorar la qualitat dels vins intentant que la maduresa tecnològica i la maduresa fenòlica coincideixin; adaptar el maneig de les vinyes al canvi climàtic i assegurar la sostenibilitat del conreu a llarg termini adaptant el maneig de cada vinya.
Activitat de demostració en la convocatòria del 2019 dels Ajuts a les activitats de demostració en transferència tecnològica (PDR 2014-2022)