L'INCAVI com a laboratori Oficial en el sector vitivinícola, també està al dia amb les acreditacions necessàries pel sector, oferint així el servei òptim per als nostres clients.
A continuació podeu consultar:
Des del 4 de novembre de 2011, els serveis analítics del laboratori de l'INCAVI treballen en l'entorn de qualitat que determinen els requisits tècnics i de gestió definits en la Norma Internacional UNE-EN ISO /IEC 17025 i està acreditat per ENAC com a “Entitat Nacional d'Acreditació” amb núm. d'expedient 941/ LE 1830.
Aquesta acreditació suposa un reconeixement de la competència tècnica del laboratori de l'INCAVI per a la realització d'assajos de productes agroalimentaris, concretament vins i caves a les Estacions Enològiques de Vilafranca del Penedès i de Reus.
A partir del 27 de setembre de 2019 aquesta acreditació s'ha ampliat amb l'anàlisi sensorial de tot tipus de vins , que inclou més de 70 paràmetres com indica el document “ annex tècnic /Abast de l'acreditació” que hi ha més avall.
Els procediments d'assaigs inclosos a l'abast de l'acreditació, són els que figuren al quadre adjunt.
-
Certificat acreditació ISO 17025 (ENAC) (Obre en una nova finestra.)
Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC). Annex tècnic INCAVI
-
El laboratori de l'INCAVI està autoritzat per realitzar anàlisis oficials en el sector del vi, d'acord amb el que estableix l'article 146 del REGLAMENT (UE) No 1308/2013 del Parlament Europeu i del Consell de 17 de desembre de 2013 pel que es crea la organització comú de mercats dels productes agraris i Comunicació 2003/C37/01 de la Comissió) que relaciona els laboratoris designats pels Estats membres autoritzats per realitzar anàlisis oficials en el sector vitivinícola.
Tant el laboratori de l'INCAVI- Vilafranca del Penedès, com el d'INCAVI- Reus estan inscrits en el Registre la laboratoris Agroalimentaris de Catalunya i disposen del certificats de laboratoris acreditats ISO 17025 i també reconeguts.
- Certificat laboratori acreditat Vilafranca del Penedès (núm 626) (cat/cast/anglès)
- Certificat laboratori reconegut Vilafranca del Penedès (núm 318) (cat/cast/anglès)
- Certificat laboratori acreditat Reus (núm 627) (cat/cast/anglès)
- Certificat laboratori reconegut Reus (núm 319) (cat/cast/anglès)
- Certificat laboratori reconegut Reus (núm 624) (cat/cast/anglès)
El Registre de Laboratoris Agroalimentaris de Catalunya inscriu els laboratoris als quals fa referència el DECRET 123/2009, de 28 de juliol, del Registre dels laboratoris agroalimentaris de Catalunya (DOGC núm. 5433 - 31/07/2009).
El Registre de Laboratoris Agroalimentaris de Catalunya fa les inspeccions, per tal de comprovar el compliment dels requisits que exigeix la normativa vigent i a més organitza i coordina jornades tècniques sobre temàtiques tècniques, legislatives i de qualitat relacionades amb el funcionament dels laboratoris enregistrats.
Els laboratoris que fan anàlisis agroalimentaris per a altres estan sotmesos al DECRET 123/2009, de 28 de juliol (DOGC núm. 5433 - 31/07/2009).
En aquest registre es dóna la llista de grups d'activitats a les que està inscrit cada laboratori i a continuació les llistes dels laboratoris acreditats, i que per tant compleixen la norma ISO 17025, i a més a més reconeguts.