• Inici
  • Avenç en el seguiment, estudi i recuperació de les varietats Carinyena Blanca, Escanyavelles i Monastrell a la DOQ Priorat

Avenç en el seguiment, estudi i recuperació de les varietats Carinyena Blanca, Escanyavelles i Monastrell a la DOQ Priorat

El projecte té una durada prevista d’un mínim de tres anys i té com objectiu obtenir un major coneixement i informació d’aquestes varietats autòctones.

06/10/2021 14:43
Varietat monastrell

Varietat monastrell

La singularització i la caracterització dels vins de qualitat que s’elaboren a Catalunya és una de les principals línies estratègiques de treball de l’INCAVI i, en aquest àmbit s’emmarca l’estudi de les varietats Carinyena Blanca, Escanyavelles i Monastrell a la Denominació d’Origen Qualificada del Priorat.

Conjuntament amb el Consell Regulador i amb la voluntat d’ampliar el coneixement tècnic d’aquestes tres varietats autòctones, s’ha iniciat aquesta campanya un projecte per fer seguiment de l’evolució d’aquestes tres varietats des de la vinya fins a l’elaboració de vins experimentals i la caracterització d’ADN, analítica i sensorial d’aquests.

El projecte té una durada prevista d’un mínim de tres anys i té com objectiu obtenir un major coneixement i informació d’aquestes varietats autòctones i, si s’escau, la inclusió d’aquestes al plec de condicions per al seu ús en l’elaboració de vins de la DOQ Priorat.

A més de tècnics de l’INCAVI i de la DOQ Priorat, en aquest projecte també hi participen els viticultors Marc Ripoll, Sara Perez i Esher Nin, que formen part de la comissió de seguiment.

 

Amb la verema d’aquestes varietats, tècnics de l’INCAVI i la DOQ inicien tot el seguiment des de la vinya i la verema, fins al vi i la seva caracterització sensorial