L’objectiu d’aquest simposi internacional és posar en valor una varietat de raïm autòctona i recuperada al nostre territori

El proper 26 i 27 de maig la ciutat de Sitges acollirà el cinquè Simposi 'Malvasies del Mediterrani ' organitzat per l’ Institut Català del Vi (INCAVI), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sitges, el Gremi d’Hostaleria de Sitges, l'Hospital Sant Joan Baptista i el suport d’Agisitges.
L’objectiu d’aquest simposi internacional és posar en valor una varietat de raïm autòctona i recuperada al nostre territori i compartir un patrimoni amb productors i científics al voltant del raïm i el vi Malvasia.
La llengua del Simposi serà en anglès i es compartiran coneixements de viticultura, enologia, història, art i cultura.
Programa
Dijous 26 de maig 2016 Palau Maricel, Sitges
08:30 – Registre d’inscrits
9:00 – Presentació del Simposi Malvasia del Mediterrani
9.30 – La Malvasia en l’imaginari artístic i cultural. Vinyet Panyella Directora gerent Museus de Sitges
10:30 – Monemvasia i la seva difusió pel Mediterrani. Gherardo degli Azzoni Avogadro Malvasia Associazione Malvasia del Mediterraneo
11:00 – El camí de la Malvasia fins Catalunya. Josep Mª Puiggròs Institut Català d’Estudis Agraris
11:30 – Diversitat Genètica de la Malvasia. Angelo Costacurta Academia Italiana de la Vinya
12:00 – Malvasia a Croàcia. Edi Maletic Universitat de Zagreb
12:30 – Gestió de la Vegetació de Malvasia a Ístria. Marijam Bubola Institut d’Agricultura i Turisme, Porec
13:00 Dinar
15:00 – Malvasies a Catalunya. Carme Domingo, Anna Puig (Incavi)
15:30 – Caracterització de la Malvasia de Sitges. Lluís Giralt, Enric Bartra (Incavi)
16:00 – Taula rodona
19.00 – Tast en coordinació amb el Gremi d’Hostaleria de Sitges i Hospital Sant Joan Baptista
Divendres, 27 de maig, Sitges
9:00 – Visita tècnica i museu Cau Ferrat i Maricel
14:00 – Dinar