Projectes d'enologia i biotecnologia

Imatge del laboratori d'INCAVI

Imatge del laboratori d'INCAVI

L’àrea d’Enologia i Biotecnologia de l'INCAVI treballa amb els cellers i enòlegs per incorporar tecnologies i coneixements destinats a l’obtenció de vins cada vegada més sostenibles i saludables, per a conèixer les potencialitats de les varietats autòctones recuperades i per dotar-se de itineraris enològics que donin per resultats vins cada vegada més particulars, arrelats al territori i d’alt valor afegit.

De manera continua treballem amb empreses del sector per avaluar nous llevats i bacteris làctics que permetin una millor expressió dels vins finals.

Aquesta es una de les línies més importants d’aquesta àrea de treball d’INCAVI. En col·laboració i a demanda de cellers particulars s’identifiquen, aïllen i caracteritzen llevats propis de cada finca. L’objectiu es arribar a la realització de fermentacions controlades però realitzades amb llevats propis de cada celler.

D’altra banda s’impulsa la recerca de llevats no Sacharonyces, procedents de vitis sylvestris cercant aquelles soques que presenten un millor comportament de cara a l’adaptació al canvi climàtic (producció de més acidesa total, reducció de la producció d’alcohol, ...).

Data d'actualització:  22.03.2021