Actualitat
-
Segons la normativa europea i catalana, només es pot indicar la procedència del raïm i el vi si el producte està emparat per una denominació d’origen, amb la seva corresponent certificació L’INCAVI aclareix que el nom del municipi només es pot incorporar a l’etiqueta per indicar la població on s’embotella el producte, juntament amb el número del registre d’embotellador
- 16/04/2021
-
Avança l’estudi sobre el macabeu elaborat a la DO Tarragona en funció de l’alçada
S’han tastat els vins elaborats amb raïm de parcel·les controlades entre els 20 i els 450 metres d’alçada
- 08/04/2021
-
La quota del consum de vi català amb DO a Catalunya es consolida amb un 41,5%
A causa de la pandèmia, les vendes de vi han descendit un 10,5% a Catalunya, mostrant una major resiliència el vi amb DO que ha baixat un 8% respecte el vi sense DO, que ha disminuït un 15,5%.
- 10/03/2021
-
Serà telemàtica i es farà el 23 de març
- 05/03/2021
-
Es tracta d’una mesura estratègica de futur, en el marc de l'estratègia de transició cap a un model de sostenibilitat establert en el Pla Estratègic de l'Alimentació de Catalunya que impulsa el DARP
- 19/02/2021
-
Es consolida també la tendència a l’alça del valor del vi català
- 18/02/2021
-
Aquesta conclusió és fruit d’un estudi desenvolupat per l’INCAVI i el DARP per conèixer l’eficàcia de les sals de coure en vinyes ecològiques i els efectes sobre la sostenibilitat del sistema agrícola
- 16/02/2021
-
Jornada sobre varietats de raïm resistents al míldiu
La jornada serà telemàtica i tindrà lloc el dia 11 de febrer, a les 12h.
- 01/02/2021
-
El DARP ha efectuat el segon pagament a beneficiaris de la sol·licitud 2020 que havien sol·licitat bestreta
- 01/02/2021
-
Vins Vinents traça 63 recomanacions pel full de ruta del sector de la vinya i el vi a Catalunya
Entre les idees força, es fa evident la necessitat de vertebrar millor el sector del vi i millorar la rendibilitat de tota la cadena de valor Es crearà un Comitè de Seguiment format per l’INCAVI i representants del sector que vetllarà per la continuïtat i el compliment de Vins Vinents
- 18/01/2021
-
L’ajut s’ha concedit a 600 viticultors i serveix per compensar les pèrdues econòmiques que ha originat aquesta malaltia de la vinya durant la campanya 2020-2021
- 05/01/2021
-
Hi participen Vinyes Domenech, Peralada, Huguet de Can Feixes, La Fou Celler SL i Celler Lagravera, amb l’INCAVI com a partner tecnològic i coordinat administrativament per INNOVI
- 22/12/2020
-
La revista científica internacional Scientific Reports publica un article de l’INCAVI i l’IRTA
Hi ha participat les doctores i investigadores de l’INCAVI, Fina Capdevila i de l’IRTA, Anna Puig Pujol, juntament amb professionals de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona IMB - CNM - CSIC
- 22/12/2020
-
12 vins catalans per maridar amb grans sèries d’èxit
Una selecció de les millor sèries de tots els temps i d’actualitat amb un tipus de vi català. No et perdis la selecció que vam fer durant “La Setmana del Vi Català”
- 22/12/2020
-
Ser digital o no ser: aquesta és la qüestió a les xarxes socials del vi després de la pandèmia
Durant la Setmana del Vi Català, tres expertes en xarxes socials en expliquen com n'és d'important la comunicació del vi
- 21/12/2020
Total de pàgines: 15